Otvorena prva Google prodavnica

Bez autora
Oct 11 2011

Google je u Londonu otvorio svoju prvu pravu, odnosno “fizičku” prodavnicu, Chrome Zone, u kojoj će prodavati svoje Chrome prenosne računare koji su se do sada mogli naručiti samo putem interneta. Kupci će u Google prodavnici moći da isprobaju i kupe računare koji rade na Google-ovom operativnom sistemu Chrome OS.Google je svoj operativni sistem Chrome OS najavio u vreme dok su još u modi bili mali i jeftini prenosni računari (netbook), dolaskom tableta njihova je prodaja znatno smanjena, a kompanije su resurse usmerile u mobilno tržište, odnosno proizvodnju pametnih telefona i tableta.

Otvorena prva Google-ova prodavnicaGoogle je u Londonu otvorio svoju prvu pravu, odnosno “fizičku” prodavnicu, Chrome Zone, u kojoj će prodavati svoje Chrome prenosne računare koji su se do sada mogli naručiti samo putem interneta.

Kupci će u Google prodavnici moći da isprobaju i kupe računare koji rade na Google-ovom operativnom sistemu Chrome OS.

Google je svoj operativni sistem Chrome OS najavio u vreme dok su još u modi bili mali i jeftini prenosni računari (netbook), dolaskom tableta njihova je prodaja znatno smanjena, a kompanije su resurse usmerile u mobilno tržište, odnosno proizvodnju pametnih telefona i tableta.

Google je nastavio razvoj Chrome OS-a pa je u saradnji sa Samsungom i Acerom predstavio dva modela malih prenosnih računara koji rade na ovom operativnom sistemu i koje će putem navedenih prodavnica pokušati da približe većem brojem korisnika.

Specifičnost ovog operativnog sistema je da je u potpunosti oslonjen na oblak, tj. na Google web aplikacije i zavisi od internet konekcije.

Otvaranje Google prodavnice nije bilo popraćeno velikom bukom, kao kada je pre 2004. Apple otvorio svoju prvu prodavnicu u Londonu, ali u Google-u kažu da to i nije bio njihov cilj, već samo žele da na jednom mestu potencijalnim budućim vlasnicima njihovih prenosnih računara ponude potpunu uslugu, odnosno mogućnost da isprobaju, i da dobiju sve savete vezane za Chromebook računare.

U kompaniji Google već razmišljaju o otvaranju još nekoliko sličnih prodavnica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik